Додаток 1
КАРТА УМОВ ПРАЦІ
Підприємство № робочого місця________________
____________________________
Професія(посада)________________
Код по ЄТКД,КД
Виробництво_________________ ______________________________
повне найменування
Цех_________________________ Номери аналогічних робочих місць
____________________________________
Оцінка факторів виробничого середовища і трудового процесу.
№ |
Фактори виробничого середовища і трудового |
Дата досліджень |
ГДР |
Фактичне значення | 3 клас шкідливі і небезпечні умови і характер праці | Триваліст дії фактора а, % |
Примітка | ||
|
|
|
|
| ступінь |
|
| ||
|
|
|
|
| І | ІІ | ІІІ |
|
|
|
|
|
|
| бали |
|
| ||
|
|
|
|
| 1 | 2 | 3 |
|
|
1 | Шкідливі хімічні речовини |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 клас небезпеки |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 2 клас небезпеки |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 3-4 клас небезпеки |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 | Пил переважно фіброгенної дії |
|
|
|
|
|
|
|
|
3 | Вібрції (загальна і локальна) |
|
|
|
|
|
|
|
|
4 | Шум, дБ |
|
|
|
|
|
|
|
|
5 | Іфразвук |
|
|
|
|
|
|
|
|
6 | Ультразвук |
|
|
|
|
|
|
|
|
7 | Неіонезуючі випромінювання |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - радіочастотний діапазон |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - діапазон промислових частот |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - оптич. діапазон (лазерне випромін.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
8 | Мікроклімат у приміщенні |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - температура повітря, °С |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - швидкість руху повітря, м/с |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - відносна вологість повітря, % |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - інфрачервоне випромінювіння Вт/м2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
9 | Температура зовнішнього повітря під час работи на вікритому повітрі, °С |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - влітку |
|
|
|
|
|
|
|
|
| зимою |
|
|
|
|
|
|
|
|
10 | Атмосферний тиск |
|
|
|
|
|
|
|
|
11 | Біологічні фактори |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Мікроорганізми |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 клас небезпеки |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 2 клас небезпеки |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 3-4 класи небезпеки |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Мікроорганізми |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 клас небезпеки |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 2 клас небезпеки |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 3-4 класи небезпеки |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Білкові препарати |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 клас небезпеки |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 2 клас небезпеки |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 3-4 класи небезпеки |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Природні компоненти організму |
|
|
|
|
|
|
|
|
| (амінокислоти, вітаміни) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 клас небезреки |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 2 клас небезпеки |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 3-4 класи небезпеки |
|
|
|
|
|
|
|
|
12 | Важкість праці |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Динамічна робота : |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - потужність зовнішн.роботи(Вт), |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - теж саме при роботі за переважною участю м”язів плечового поясу |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - маса піднімання і переміщення вантажу, кг |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - дрібні стереотипні рухи кістей і пальців рук (кількість за зміну) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Статичне навантаження(Кгс): |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - величина навантаження за зміну |
|
|
|
|
|
|
|
|
| при утриманні вантажу: |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - однією рукою |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - двома руками |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - за участю м”язів тулуба і ніг |
|
|
|
|
|
|
|
|
13 | Робоча поза |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Нахили тулуба, перміщення в просторі (перехо-ди, обумовлені тех. процесом) |
|
|
|
|
|
|
|
|
14 | Напруженність праці |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Увага: |
|
|
|
|
|
|
|
|
| -тривалість засередження (% до тривалості зміни) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| щільність сигналів у середньому за годину, |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Напруженність аналізаторних функцій |
|
|
|
|
|
|
|
|
| -зору (категорія зорових робіт зі СНиП П-479), |
|
|
|
|
|
|
|
|
| -слуху (при виробничій потребі сприйняття мови або диференцювання сигналів) |
|
|
|
|
|
|
|
|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
| Емоційна і інтелектуальна напруженість |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Одноманітність: |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - кількість елементів у багаторазово повторюваних операціях |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - тривалість виконання повторюваних операцій (в секундах) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| - час спостереження за ходом виробничого процесу без активних дій (% до тривалості зміни) |
|
|
|
|
|
|
|
|
15 | Змінність |
|
|
|
|
|
|
|
|
16 | Кількість факторів |
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Гігієнічна оцінка умов праці
2. Оцінка технічного та організаційного рівня
3.Атестація робочого місця
4.Рекомендації щодо покращення умов праці,
їх економічне обгрунтування
5.Пільги і компенсації
Пільги |
Діючі |
Запропоновані |
Витрати |
Пенсійне забеспечення |
|
|
|
Доплати |
|
|
|
Додаткові відпустки |
|
|
|
Та інше |
|
|
|
Голова експертно-технічної комісії________________
Члени експертно-технічної комісії________________
З атестацією ознакомлені_______________________
Критерії для експрес-оцінки умов праці
Фактори | Опис виробничих ситуацій | |
| І ступінь(1 бал) | ІІ ступінь (2 бала) |
Шкідливі хімічні | а)Повітря на робочому місці за- | Повітря на робочому місці витяжна вентиляція |
| б)Повітря на робочому місці |
______ |
Пил | а)Повітря забруднюється пилом, насичене SiO2, при наявності витяжної вентиляції | Повітря забруднюється пи-лом, насичене SiO2 , при відсутності |
| б)Повітря забруднюється пилом, яке не міститьSiO2, |
______ |